Monday, 24 October 2011

Selamat sejahtera 1Malaysia.. Opssssssss!!

Okey. Straight to the point. Malas nak meleret-leret. Sebab malam dah membuta tapi aku tak membuta lagi padahal esok pagi-pagi ada kuiz. Tolong la jangan dapat kosong lagi. Haha.

Balik dari latihan tadi roomate bagi satu news baik punya. UIA TARIK BALIK PENGGANTUNGAN PROF AZIZ BARI.  Wahh. Satu decision yang sangat menakjubkan. Tak semena-mena. Kalau korang nak tahu, sekarang dah jadi satu fenomena baru kat UIA kesayanganku nie. Kat mana-mana kuliyah mesti nampak muka hero negara Prof Aziz Bari. He was really really supported by the whole IIUM community (bukan wifi okey) at this moment except by some figures (paham paham je la sape). Poster 'We support Prof Aziz Bari' memang bersepah di sana sini tapi sedap la mata memandang. Hahaha.

Berdiri teguh di belakang Prof Aziz

Supported
Minggu lepas, Solidariti Mahasiswa Malaysia dengan kerjasama Solidariti Alumni UIA buat demonstrasi-aman-tapi-last-last-jadi-kecoh-jugak. Demonstrasi tu dianggap separuh berjaya sebab memorandum berjaya diserahkan kepada Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar, Prof Nik Ahmad Kamal Nik Mahmood. Walaupun rancangan asal nak berarak pergi pejabat Rektor terhalang. Tapi okey la kan. Dan diorang cakap, kalau UIA tak ambil tindakan dalam masa terdekat, kita buat demo time PM nak turun UIA lak. Yang nie lagi grand. Hahaha.

Demonstrasi membela Prof 
Dan menjelang hari esok, hari dimana PM kesayangan korang dijangka datang ke UIA, tak semena mena malam nie dapat news baik yang penggantungan Prof Aziz Bari ditarik balik. Rasa-rasanya budak tadika pon boleh nampak sangat la wahai PM kesayangan korang. Rumours yang melanda dengan kencang bahawa tindakan UIA nie dipengaruhi oleh pihak atasan ternyata hampir 90% benar dengan berita terkini malam ini. Saya rasa macam tu la. Entah la. Hahaha.

PM kesayangan korang
Eh, ingat nak tulis pendek je. Tapi jadi panjang lak. Apepon, yang penting, time PM datang esok, aku nak pergi CAC. Wahhh.. Excited la nak jumpa PM. Hahaha.

"SUPPORT OUR ACADEMIC FREEDOM"
"STUDENT POWER"

That's all. Till then. Bye! 

2 comments:

  1. best post. aku x rase panjang pom. lain kali tulis byk lagi. nak tahu jgak. sape la kami di cfs kan...hahaha

    ReplyDelete
  2. PM kesayangan korang? ohh... penulis tak sayang PM? hahaha...

    ReplyDelete

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!